Voorkom teleurstelling tijdens je vakantie!

0

vakantieWanneer je als jongere op vakantie gaat naar het buitenland, wil je daar natuurlijk enorm veel plezier aan beleven. Je zit uiteraard niet te wachten op vervelende situaties of verrassingen. Daarom zijn er hier een aantal tips die je kunnen helpen goed voorbereid op vakantie te gaan.

Wees voorzichtig met vloeistoffen

Zorg dat je vloeistoffen in je handbagage stopt. Denk dan bijvoorbeeld een lenzenvloeistof. Vloeistof moet verpakt worden in doorzichtige zakjes van maximaal 100 milliliter. Vloeistoffen mogen absoluut niet in je koffer gestopt worden. Houd daar altijd rekening mee! Bekijk van te voren ook altijd hoeveel kilo handbagage je mag meenemen. Dit is namelijk verschillend per vliegtuigmaatschappij.

Gedraag je netjes op het vliegveld

Op vliegvelden gelden er strenge regels omtrent veiligheid. Zorg er voor dat je deze regels niet overtreedt, anders kan je vakantie nog wel eens lelijk tegenvallen. Speel geen spelletjes met bewakers of veiligheidsdiensten, want als je een verdacht persoon wordt, zal dat alleen maar in je nadeel werken.

Neem je geld mee!

Wat altijd handig is om bij je te hebben in het buitenland is je pinpas. Neem van tevoren nog wel contact met je bank op, want soms worden passen automatisch geblokkeerd wanneer je geld in het buitenland wilt opnemen. Dit gebeurt om te voorkomen dat passen geskimd worden. Uiteraard kun je natuurlijk ook gewoon los geld mee nemen.

Wees voorzichtig met alcoholische dranken!

Voor bijna elke jongere gaat een vakantie niet zonder alcohol. Je mag natuurlijk best van een biertje of wijntje genieten, maar pas op met overmatig drankgebruik. Er kunnen dan vervelende situaties ontstaan en je zou zo maar eens opgepakt kunnen worden in het buitenland. Dat is geen pretje. Houd het daarom netjes en probeer vooral te genieten!