Superzachte én sterke bamboekleding

0

Pas sinds 2003 wordt er kleding gemaakt uit bamboevezels. Het gaat in de eerste plaats om lekker zittende kleding van de allerbeste kwaliteit. Bamboetextiel draagt heerlijk fris en comfortabel, omdat het materiaal goed ademt. Maar er is meer wat deze textielsoort heel speciaal maakt. Wat zijn precies alle voordelen van bamboe?

De pluspunten van bamboe
Bamboe heeft niet alleen veel voordelen voor de drager, maar ook voor het milieu. Het dragen van kleding van bamboevezels geeft je om de volgende redenen een goed gevoel, letterlijk en figuurlijk:

  • Bamboekleding is ultrazacht, dankzij de ronde vezelbamboeshirt
  • Het is sterk en licht van gewicht
  • Het materiaal is hypoallergeen en geschikt voor de extra gevoelige huid
  • De stof is temperatuurregulerend, dankzij de vezels met microfijne gaatjes: fris bij warm weer en warm bij koud weer
  • De kleding neemt sneller transpiratievocht op en droogt snel, wat effectief werkt bij transpiratie- en zweetvoetproblemen
  • Je blijft langer fris ruiken
  • De teelt van bamboe is veel minder milieubelastend dan van katoen

Geen ecolabel, wel een geweldig product
De productie van bamboe is wel 80% schoner voor het milieu dan katoen, dat al 7000 jaar wordt geproduceerd. Zoals de meeste mensen weten, vormt de traditionele katoenproductie vanwege de vervuilende stoffen en het waterverbruik een enorme aanslag op het milieu. Voor bamboe zijn gelukkig geen extra besproeiing en chemische stoffen nodig. Bamboe helpt ook om de CO2-uitstoot tegen te gaan.

Kleding van bamboe draagt meestal geen ecolabel, maar dat is ook niet nodig. Het is gewoon een fijn natuurproduct dat van zichzelf al eco is. Ook belangrijke kledingmerken ontdekken steeds meer de voordelen van bamboe. Ondergoed, sokken, shirts, tops, jurkjes: heb je eenmaal bamboe geprobeerd, dan blijf je vanzelf enthousiast! Het grootste assortiment bamboekleding in Nederland is te vinden bij Greendaddy.nl.