Laatste seizoen Spartacus begonnen

0

In Amerika is vorige week het laatste seizoen van de hit-serie Spartacus begonnen. De show die in 2010 begon met Andy Whitfield, in de rol van hoofdrolspeler Spartacus haalt nog één seizoen alles uit de kast waarna de serie zal eindigen.

Dat de serie uitgroeide tot zo’n enorm succes had niet alleen te maken met de positieve dingen in en rondom de show. In 2011 overleed hoofdrolspeler Andy Whitfield aan de gevolgen van de ziekte kanker. Hoewel de acteur de ziekte al eens had overwonnen, bleek zijn lichaam niet in staat om de verschrikkelijke ziekte nog eens te verslaan. De acteur overleed op 11 september 2011. Omdat de acteur vanwege zijn ziekte al lange tijd nog kon werken hadden de makers een pre-sequel bedacht om de fans niet een jaar te laten wachten.

Het seizoen (2) dat zich dus afspeelde voor seizoen 1, kreeg de naam Gods of the Arena mee. Spartacus kwam in het hele stuk niet voor, maar het seizoen eindigde wel maar het originele seizoen 1 begon. In 2012 werd het derde seizoen van Spartacus uitgezonden. Het seizoen dat de naam Vengeance meekreeg, ging verder waar het eerste seizoen met daarin nog Andy Whitfield eindigde. Ditmaal werd de rol van Spartacus vertolkt door Liam McIntyre. De fans bleven de serie trouw en als beloning Starz ook nog een vierde seizoen.

Spartacus War of the Damned wordt elke vrijdag avond in de Verenigde Staten uitgezonden op de zender Starz.