De ingrediënten voor een pakkend sinterklaasgedicht

0

Sinterklaas komt er weer aan en dat betekent dat je een aantal voorbereidingen moet gaan treffen. De cadeautjes moeten gekocht worden en vervolgens worden er gedichten geschreven of surprises gemaakt. Een surprise met gedicht kan natuurlijk ook. Maar misschien is het gedicht nog wel het meest moeilijke van het sinterklaasfeest. Veel mensen hebben geen idee wat ze nou eigenlijk in zo’n gedicht moeten zetten en halen er een van internet. Wil jij wel een origineel gedicht? Dan heb ik een aantal tips voor je!

Tips voor een origineel gedicht
Tip 1: Je moet van tevoren bedenken waar het gedicht precies over zal gaan. Dit kan zijn over het cadeau bijvoorbeeld. Je geeft in het gedicht al een kleine hint. Ook kan het gaan over de persoon die het cadeau zal ontvangen. Sinterklaas gedichten mogen best grappig en plagerig zijn. Je hoeft er echt geen kunstwerk van te maken.

Tip 2: Je kunt het beste eerst het rijmwoord verzinnen. Als je al een hele zin opschrijft en je vervolgens niet weet wat er in de volgende zin op moet rijmen, zul je weer opnieuw moeten beginnen.

Nog meer tips
Tip 3: Lees het gedicht eens goed door en lees het hardop voor jezelf. Zo merk je of het logische zinnen zijn. Een gedicht moet logisch zijn en een beetje ritme hebben om echt leuk te zijn. Hou het makkelijk en gebruik niet teveel moeilijke woorden. Je hoeft mensen niet te imponeren met jouw gedicht, het gaat gewoon om de lol.

Tip 4: Korte gedichten voor sinterklaas maken zijn een beter idee dan eindeloos lange gedichten. Je wilt niet dat iemand tien minuten bezig is met het lezen van een leuk gedichtje. Kies voor een aantal zinnen, en geen heel papier vol. Zo zal het saai worden.