Junior vertegenwoordiger worden

0

kassaEen leerwerktraject
In Nederland geldt de leerplicht, maar het schoolsysteem is niet voor iedereen de ideale manier om op de arbeidsmarkt te komen. Veel leerlingen zouden veel liever meteen beginnen bij een bedrijf. In Nederland kom je niet zomaar onder je leerplicht uit maar er zijn wel een aantal alternatieve leerwegen voor leerlingen die daar behoefte aan hebben.

Doe een leerwerktraject
In bepaalde sectoren, waar veel werkgelegenheid is, bestaan er mogelijkheden om een leerwerktraject te volgen. Dat houdt in dat je bij een bedrijf in loondienst gaat, maar dat je de eerste maanden of jaren je taken afwisselt met onderwijs in het vakgebied. Zo ben je verlost van de schoolbanken maar doe je toch de nodige kennis op om een carrière op te kunnen bouwen.

Niet alleen voor schoolverlaters
Er kunnen verschillende redenen zijn om aan een leerwerktraject te beginnen. Sommige mensen krijgen een leerwerktraject aangeboden als ze ontslagen worden. Daarnaast kun je na afronding van je vmbo, havo of vwo ook aan een leerwerktraject beginnen, als dat iets voor je is. Zo kan iedereen op een soepele manier binnenkomen bij een bedrijf.

Junior Vertegenwoordiger worden
Je kunt Junior Vertegenwoordiger worden via leerwerktraject. Als junior vertegenwoordiger vervul je alle taken die bij een baan als vertegenwoordiger horen, alleen soms zit er nog een opleiding bij, en vanuit de baan kun je opklimmen tot vertegenwoordiger of wellicht tot een andere functie binnen je bedrijf. Het is een baan met veel verantwoordelijkheid, maar een leerwerktraject is een mooie manier om er aan te beginnen.